2013. június 13., csütörtök

 Stevia (sztívia) recept 4.

Tisztelt Olvasó! 
Cukormentes édesítővel utoljára még néhány recept!!
 
Epres joghurt parfé
Epres joghurt parféHozzávalók: (1 főre)
½ pohár natúr házi joghurt
12 csepp Stevia Fluid Nova
¾ pohár eper, feldarabolva
¼ pohár müzli (ha van, akkor granola müzli)
Menta vagy Stevia levél a díszítéshezElkészítési mód:
1. Csepegtessük a joghurtba a Fluid Novát, és alaposan keverjük el benne.
2. Szórjuk a müzlit egy részét egy pohár vagy kehely aljára.
3. Öntsük rá a joghurt felét.
4. Kanalazzuk a tetejére az eper felét.
5. Ismételjük meg a 2-3. lépést.
6. A parfé tetejét hintsük meg eperrel. Díszítésnek tehetünk rá egy menta vagy Stevia levelet.Ha a parfét gazdagabban szeretné, akkor natúr joghurt helyett használja mascarpone sajt és tejföl keverékét.
Pite alapÖsszetevők:
5 ek vaj
1 csipet Stevia por
1 pohár fehér tönkölylisztElkészítési mód:
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Verje fel a vajat és a csipet Stevia port.
Öntse hozzá a lisztet, és jól keverje el.
Amikor a keverék csomóssá válik, nyomkodja bele a tésztát egy 20x20x5 cm-es tepsibe és süsse aranybarnára (kb. 15 perc alatt).

Sajtos halpogácsák
Sajtos halpogácsákHozzávalók a halhoz (10 darabhoz): egy kb. 15 dkg-os fehér húsú halfilé (szálkamentes, pl. Pangasius filé), 3 vékony szelet barna kenyér, 1 púpos ek házi (bio) tejföl, só, bors, fél citrom leve, 1 tanyasi tojás, 5 dkg reszelt sajt (házi), 1 púpos kanál tönkölykorpaHozzávalók a salátához (2-3 adag): 1 nagy szál sárgarépa, 1 nagy szem alma, 3 retek, 1 csokor petrezselyem, fél citrom leve, natúr joghurt, csipet Stevia porA saláta elkészítése: A zöldségeket megmostam, a répának a külsejét vékonyan lekapargattam. A hozzávalókat kb. 5 cm hosszú, vékonyabb csíkokra (julien-re, zsülienre) vágtam. Egy keverőtálban összekevertem őket, majd meglocsoltam citrommal (egyrészt az íz miatt, másrészt, hogy az alma ne barnuljon meg). Apróra vágott petrezselyemmel szórtam meg. A halpogácsával ettem. A salátára natúr joghurtot öntöttem.
A halpogácsa elkészítése:
A kenyérszeleteket a tejföllel - egy villa segítségével - összedolgozzuk. A kenyerünket nem kell kinyomkodni, így kerül a masszába.
A halat mikróban megpároljuk (kb. 4 perc), majd keverőtálba helyezzük, villával összenyomkodjuk, ráütjük a tojást, belekeverjük a reszelt sajtot, ízesítjük. Majd a kenyérrel jól összedolgozzuk. Én tálas mixerben elég homogénre turmixoltam, mert így jobban szeretem.
A masszát egy ek tönkölykorpával sűrítettem, így könnyebben formázható (a korpa morzsával helyettesíthető akár). Egy tepsik kiolajoztam. A masszából nagyobb diónyi golyókat formáztam, kézzel úgy kb. 1cm vastagságúra kinyomkodtam.
Előmelegített sütőben - fólia nélkül - kb. 20 percig sütöttem aranybarnára.
Holland almás sütemény
Holland almás süteményÖsszetevők:3 közepes méretű meghámozott, csíkokra vágott alma
1 teáskanál Stevia por
1 evőkanál méz (tetszőlegesen, ízlés szerint)
1 teáskanál őrölt fahéj
2/3 pohár puha vaj
4 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
2 pohár teljes kiőrlésű liszt
1/8 teáskanál tengeri só
1 teáskanál sütőporElkészítési mód:Egy tálban keverje össze az almát, ¼ teáskanál Stevia port és a fahéjat, és hagyja állni a almát egy órát.
Egy nagy tálban keverje ki a vajat és ¾ teáskanál Stevia port, hogy a vaj könnyű és habos legyen.
Adja hozzá egyesével a tojásokat. Minden tojás után verje tovább a habot.
Keverje hozzá a vanília kivonatot és a mézet.
Folyamatosan adagolja a krémhez a lisztet, a sót és a sütőport, és keverje ezeket addig, amíg csomómentessé válik a tészta. Öntse a masszát egy tepsibe.
Függőlegesen tolja bele az almaszeleteket a tésztába, egymáshoz közel.
Előmelegített sütőben 170°C-on süsse a süteményt kb. 1-1 ½ órán át, amíg a tésztába szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki.
Miután elkészült, hagyja a süteményt a sütőben 10 percig, majd vegye ki.
Melegen tálalja.Amerikai Brownie
Amerikai BrownieÖsszetevők:1 1/4 teáskanál Stevia por
1 1/2 pohár liszt
3/4 pohár kakaópor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 pohár vaj vagy mogyorókrém (nem édes!)
4 tojás
2 teáskanál vanília
1 1/2 pohár feldarabolt étcsokoládéElkészítési mód:1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
2. Vajazzon ki egy kis méretű tepsit.
3. Keverje össze a Stevia port, a lisztet, a kakaót, a szódát és a sót, majd tegye félre a tálat.
4. Olvassza meg a vajat, majd keverje bele a tojást és a vaníliát.
5. Adja a lisztes masszát a vajas keverékhez, hogy jól összevegyüljenek az alkotóelemek.
6. Keverje a csokoládé darabokat a masszába.
7. Öntse a masszát a tepsibe és süsse 35-40 percig. Figyeljen arra, hogy nehogy túlsüsse (kis vékony réteg keletkezik a sütemény tetején, ami elkezd repedezni, amikor kész).Bízva abban, hogy az elküldött receptek közül talált Önnek megfelelőt.Az elkészítéshez használja a Steviát, amit a weboldalaimon megtalál.
www.szabouniversal.hu
www.howtolivegoodlife.com
István Szabó
István Szabó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése