Tisztelt Olvasó!
Még néhány recept, a cukormentes édesítő hozzáadásával.
Eperszörp – cukor nélkül
Eperszörp – cukor nélkülHozzávalók:
1.5 kg eper, kicsumázva
8 dl víz
1 citrom leve
35-40 csepp Fluid NovaAz epreket egy tálban botmixerrel turmixoljuk le, majd öntsük egy lábosba.
Adjuk hozzá a vizet, a citromlét és a Steviát, és forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
Amennyiben nem szeretnénk gyümölcs darabokat a szörpbe, szűrjük át a folyadékot, majd töltsük kiforrázott üvegekbe. (Tegyük szárazdunsztba az üvegeket pár napra. Utána pedig mehetnek a kamrába.)
1.5 kg eper, kicsumázva
8 dl víz
1 citrom leve
35-40 csepp Fluid NovaAz epreket egy tálban botmixerrel turmixoljuk le, majd öntsük egy lábosba.
Adjuk hozzá a vizet, a citromlét és a Steviát, és forrástól számítva kb. 10 percig főzzük.
Amennyiben nem szeretnénk gyümölcs darabokat a szörpbe, szűrjük át a folyadékot, majd töltsük kiforrázott üvegekbe. (Tegyük szárazdunsztba az üvegeket pár napra. Utána pedig mehetnek a kamrába.)
Tiramisu - könnyű nyári édességHozzávalók:
Babapiskóta
250 g Mascarpone
3 tojás
2 késhegynyi Stevia por
2db Stevia tabletta
1 tk méz
Kávé (ízlés szerint lefőzve)
Kakaópor
Fél rúd lekapart vanília
Pár csepp rum aromaElkészítési mód
1. Főzze le a kávét ízlése szerint, és ízesítse 2db Stevia tablettával.
2. A 3 tojás sárgáját, a Stevia port, a mézet, a vaníliát, a Mascarpone-t és a pár csepp rum aromát keverje össze.
3. A tojásfehérjéket verje habosra, majd óvatosan forgassa a krémbe.
4. A babapiskótákat mártsa bele a kávéba és egymás mellé helyezze őket egy tálba.
5. Kenjen rá egy réteg krémet, majd szórja meg kakaóporral.
6. Ismételje meg az 5-6. lépést még kétszer.
7. Amint a tiramisu elkészült, a tetejét szórja meg kakaóporral, majd tegye a hűtőbe és hagyja bent egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól átérjenek.
Babapiskóta
250 g Mascarpone
3 tojás
2 késhegynyi Stevia por
2db Stevia tabletta
1 tk méz
Kávé (ízlés szerint lefőzve)
Kakaópor
Fél rúd lekapart vanília
Pár csepp rum aromaElkészítési mód
1. Főzze le a kávét ízlése szerint, és ízesítse 2db Stevia tablettával.
2. A 3 tojás sárgáját, a Stevia port, a mézet, a vaníliát, a Mascarpone-t és a pár csepp rum aromát keverje össze.
3. A tojásfehérjéket verje habosra, majd óvatosan forgassa a krémbe.
4. A babapiskótákat mártsa bele a kávéba és egymás mellé helyezze őket egy tálba.
5. Kenjen rá egy réteg krémet, majd szórja meg kakaóporral.
6. Ismételje meg az 5-6. lépést még kétszer.
7. Amint a tiramisu elkészült, a tetejét szórja meg kakaóporral, majd tegye a hűtőbe és hagyja bent egy éjszakán keresztül, hogy az ízek jól átérjenek.
Cukormentes Csokoládés mousse(1 pohár = 2.5 dl)
Összetevők:
1 csomag zselatin
1 ek hideg víz
1 ek forró víz
¾ tk Stevia por
¼ pohár kakaópor
1 pohár tejszín
1 tk vanília
Elkészítési mód:
Egy kis tálban szórja rá a zselatint a hideg vízre. Hagyja állni 5 percet.
Öntse a zselatinra a forró vizet, és keverje, amíg a zselatin teljesen feloldódik és egy áttetsző folyadékot nem kap. Hagyja hűlni. Közepes méretű tálban keverje el a kakaó port és a Steviát (figyeljen oda, hogy a Stevia por megfelelően keveredjen el a kakaóval), majd adja hozzá a tejszínhabot és a vaníliát. Kézzel vagy turmixgéppel verje fel a krémet, hogy összeálljon.
Öntse a krémbe a zselatint, és verje tovább a krémet, amíg egyneművé válik.
Bő fél órára tegye hűtőbe a krémet.
Gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal tálalja.
Összetevők:
1 csomag zselatin
1 ek hideg víz
1 ek forró víz
¾ tk Stevia por
¼ pohár kakaópor
1 pohár tejszín
1 tk vanília
Elkészítési mód:
Egy kis tálban szórja rá a zselatint a hideg vízre. Hagyja állni 5 percet.
Öntse a zselatinra a forró vizet, és keverje, amíg a zselatin teljesen feloldódik és egy áttetsző folyadékot nem kap. Hagyja hűlni. Közepes méretű tálban keverje el a kakaó port és a Steviát (figyeljen oda, hogy a Stevia por megfelelően keveredjen el a kakaóval), majd adja hozzá a tejszínhabot és a vaníliát. Kézzel vagy turmixgéppel verje fel a krémet, hogy összeálljon.
Öntse a krémbe a zselatint, és verje tovább a krémet, amíg egyneművé válik.
Bő fél órára tegye hűtőbe a krémet.
Gyümölccsel vagy csokoládé darabokkal tálalja.
Csokoládés sajttortaÖsszetevők:
1 csomag zselatin
1 pohár forró víz
450g lágy krémsajt
28g főzőcsokoládé
3/4 tk vanília
16 csepp áttetsző Stevia szirupElkészítési mód:
1. Dupla falú tálban olvassza meg a főzőcsokoládét. Amint megolvadt, tegye félre az edényt.
2. Folyamatos keverés mellett oldja fel a zselatint forró vízben.
3. Tegye a krémsajtot egy tálba és keverje bele a főzőcsokoládét.
4. Adja hozzá a zselatint a csokoládés krémsajthoz, és jól keverje őket össze.
5. Adja a krémhez a vaníliát és a steviát. A krémet legalább 2 percig verje (magas fokozaton, mixerrel).
6. Vajazzon ki egy tortaformát vagy tálat, öntse bele a masszát és tegye a hűtőbe legalább 3 órára.Díszítheti a torta tetejét reszelt csokoládéval, illetve az oldalát mandula darabokkal.
Gazpacho leves
Gazpacho levesHozzávalók:
- 6 közepes méretű paradicsom
- 2-3 kis méretű uborka
- 1 közepes hagyma
- citrom vagy citromlé az ízesítéshez
- koriander vagy petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- tengeri só (ízlés szerint)
- 3 csepp Stevia szirupElkészítési mód:
1. Vágja össze a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a koriandert vagy petrezselymet és a fokhagymát, apró darabokra.
2. Keverje össze az összetevőket egy turmixgépben.
3. Ízesítse a levest ízlés szerint.
4. Tálalja uborkaszeletekkel, hagyma kockákkal és petrezselyemmel díszítve.
- 6 közepes méretű paradicsom
- 2-3 kis méretű uborka
- 1 közepes hagyma
- citrom vagy citromlé az ízesítéshez
- koriander vagy petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- tengeri só (ízlés szerint)
- 3 csepp Stevia szirupElkészítési mód:
1. Vágja össze a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a koriandert vagy petrezselymet és a fokhagymát, apró darabokra.
2. Keverje össze az összetevőket egy turmixgépben.
3. Ízesítse a levest ízlés szerint.
4. Tálalja uborkaszeletekkel, hagyma kockákkal és petrezselyemmel díszítve.
Készítse el Ön is és élvezze az ízeket a cukormentes édesítővel.
A Stevia termékeket megtalálja a következő oldalakon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése