2013. május 17., péntek

Stevia(sztívia a cukormentes édesítés)

Tisztelt Olvasóm!
Folytatom tájékoztatásomat, hogy megismerje bővebben termékcsaládunkat.
stevia, egészség, gyógymód, aloe, natúrkozmetikumok, della nonna
Hasznos tippek és tanácsok:
Egy kis csipet Stevia por egy evőkanál (15g) cukornak felel meg; egy Stevia tabletta egy kockacukor mennyiségét helyettesíti; 2 csepp Stevia szirup egy evőkanál cukornak felel meg. A megfelelő arányokat érdemes kitapasztalni és tartani, hogy a megszokott ízeket kapjuk. (Ne feledje, ha „túladagolja” a terméket, akkor kesernyéssé válhat az étel, ital.)
A Stevia szárított tealevél fogyasztható teaként is. Töltsön meg egy teatojást szárított tealevéllel, majd tegye a teatojást egy pohár (vagy akár egy kancsó) forró vízbe. Hagyja benne 10-12 percig, majd távolítsa el a teatojást a vízből. A tea hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.
Sütéshez, főzéshez érdemes az áttetsző Fluid Novát vagy egy kis vízben feloldott Stevia port használni. A tablettát teába, kávéba ajánljuk.
Amennyiben nem használta még a Steviát, sütéshez-főzéshez a Stevia CrysaNova por illetve a Stevia Fluid Nova beszerzését ajánljuk, melyeket megtekinthet a www.stevia.shop.hu weboldalon.
A CrysaNova csak Steviából készült anyagokat tartalmaz, ám a kivonási technológiának köszönhetően íze kellemes és lágy, és adagolása egyszerűbb mint más termékeké.
A Stevia Fluid Nova 20% Steviából készült és vízzel hígítva lett. Stevia íze nem olyan erőteljes, így könnyebb megszokni.
Sütemények készítésekor a Stevia nem lép reakcióba, mint a cukor. Amikor Steviát használ, adjon sütemény receptjéhez egy késhegynyi szódabikarbónát (a sütőpor mellé), így a sütemény ugyanúgy fel fog jönni, mintha cukrot használt volna.
A kivonatok 198 fokig hő-stabilak, ami azt jelenti, hogy megtartják az édes ízüket a magas hő ellenére is. Ebben különbözik a mesterséges édesítőszerektől, melyek 70-80 fok felett elveszítik édes ízüket.
Torta sütéshez: Mindig melegítse elő a sütőt az ajánlott hőmérsékletre. Miután megsült a tortalap, vegye ki a tepsit sütőből és helyezze egy fém rácsra. Ezzel megelőzi azt, hogy a tortalap összeessen.
Más ízek és kivonatok: Egyes ízek illetve kivonatok, mint a juharszirup, a citrom és a vanília, nagyon jól elfedik a Stevia természetes édes ízét, és különlegessé teszik az ételt.
Tejtermékek: A tejtermékek (pl. tej, tejszín, tejföl, stb.) nagyon jó ízűek Steviával édesítve. Ezért használunk számos receptünkben tejtermékeket. Amennyiben tejcukor érzékeny, a tejet helyettesítse mandula-, rizs -vagy kókusztejjel.
Italokhoz: Ez az egyik legnépszerűbb módja a Stevia felhasználásának. Kitűnően használható teákba, kávéba, limonádéba és turmixokba is.
Kelt tésztákhoz:
Élesztős kenyérhez: általános téves elgondolás, hogy az élesztővel készült kenyerek nem tudnak felemelkedni cukor hozzáadása nélkül (mivel a cukor a katalizátora ennek a folyamatnak). A tészta fel tud emelkedni akkor is, ha az élesztőhöz lisztet adunk, csupán ez a folyamat hosszabb ideig tart.
Gyors kenyerekhez: Ugyanúgy ahogy a tortalap sem emelkedik fel ha Steviával készítjük, úgy a Steviával készített kenyerek sem. Erre a kezelés a sütőpor és a szódabikarbóna mennyiségének növelése. Ily módon ízletes cukormentes muffinokat és kenyereket tudunk készíteni.
Köszönöm, hogy figyelt ránk, a termékek hozzáférhetőek honlapomon:

www.howtolivegoodlife.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése