2013. május 16., csütörtök

Stevia (sztívia)

Tisztelt Olvasóm!
Szeretném Önnel közelebbről megismertetni az egyik termékcsaládunkat.
Mi a stevia? (sztívia)
     Stevia tabletta
Az édesítőkben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.
Így van ez a Steviával is.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.
Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére.
Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét.
PRÓBÁLJA KI, HOGY MILYEN A STEVIA ÍZE
Felhasználás előtt ismerje meg a Steviát.
Tegyen egy csepp Stevia szirupot egy pohár vízbe. Keverje el, és kóstolja meg. Most tegyen bele még egy cseppet, majd növelje folyamatosan az adagot. Egy ponton túl a folyadék íze kesernyéssé válik. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük ezt, érdemes megismerni a Steviát és elsajátítani a felhasználásával kapcsolatos információkat. Kis tanulást és próbálkozást igényel, de megéri.
AMIKOR ELŐSZÖR HASZNÁLJA A STEVIÁT..
..feltétlenül tesztelje a kivonat édességét a fentiek szerint. Ismerje meg az ízét, és készítsen vele limonádét vagy turmixot. Ez a legegyszerűbb felhasználási módja, és könnyen jó tapasztalatot szerezhetünk.
Van, akinek elsőre szokatlan a Stevia íze vagy utóíze. Próbálja ki, hogy más édesítőszerekkel kombinálja (pl. méz, juharszirup, kukoricaszirup, xilit). Más édesítővel használva a Stevia íze nem marad domináns, ám növeli az ital és étel édességét. Csökkentse fokozatosan a hozzáadott édesítőszerek mennyiségét, és hamarosan képes lesz elhagyni őket, és csak Steviát édesíteni.
A STEVIA FELHASZNÁLÁSA
A kivonatok felhasználása során észre fogja venni, hogy a Stevia más tulajdonságokkal rendelkezik, mint pl. a nádcukor. A Stevia nem válik karamellé, és nem hozza fel a süteményeket. Utóbbi kezelésére az alábbiakban hasznos tippeket és tanácsokat találhat.
A Stevia kivonatokat szinte mindenhez lehet használni - italokhoz, turmixokhoz, süteményekhez, salátákhoz, főzelékekhez, pudingokhoz, tortákhoz. Oldalunkon számos receptet talál, melyek a segítségére lehetnek, hogy könnyen elsajátítsa a különböző kivonatok felhasználását.
Termékeket megtalálja a honlapomon:  www.szabouniversal.hu
www.howtolivegoodlife.com
István Szabó
István Szabó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése